Saturday, February 19, 2011

bercoulple

*ANDA TELAH BERSEDIA UNTUK "B'COUPLE" JIKA... NIAT anda memang untuk BERKAHWIN dgn si dia demi menjaga agama & akhlak agar sentiasa tpelihara..

*SEBALIKNYA ANDA BELUM BERSEDIA "B'COUPLE" JIKA... NIAT anda hanya untuk suka-suka atau ingin berseronok-seronok demi melayani kehendak nafsu & perasaan semata-mata..

*ANDA TELAH BERSEDIA UNTUK "B'COUPLE" JIKA... sudah punya KEKUATAN & KETAHANAN untuk tidak terlibat dlm perkara-perkara yg DIHARAMKAN oleh agama seperti berpegangan tangan & sebagainya..  

*SEBALIKNYA ANDA BELUM BERSEDIA UNTUK "B'COUPLE" JIKA... masih SUKAR mengawal nafsu dan tidak punya keyakinan untuk MENAHAN DIRI dari perkara-perkara diharamkan agama..

*ANDA TELAH BERSEDIA UNTUK "B'COUPLE" JIKA... sudah LEPAS ilmu FARDHU AIN dan mempunyai tahap pencapaian akademik yg baik dalam pengajian anda atau sebaik-baiknya mempunyai pekerjaan yang tetap..

*SEBALIKNYA ANDA BELUM BERSEDIA UNTUK "B'COUPLE" JIKA... KANDAS ilmu FARDHU AIN,mengaji quran pun lintang pukang & ada masalah besar dlm pelajaran, atau anda penganggur yg masih t'cari-cari pekerjaan..

*ANDA TELAH BERSEDIA UNTUK "B'COUPLE" JIKA... sudah  ISTIQAMAH menjaga SOLAT 5 waktu, PUASA di bulan ramadhan dan sedang BERUSAHA sedaya upaya menjadi MUSLIM SEBENAR..

*SEBALIKNYA ANDA BELUM BERSEDIA UNTUK "B'COUPLE" JIKA... mengucap syahadah pun tunggang langgang, solat kadang2, puasa pon jarang2..P/S:sebb tu aku single xnk couple lagi..hehe tgu sume dah besedia baru aku akan couple..:)

No comments:

Post a Comment