Friday, July 22, 2011

betindak mengikut arahan!!


ok boss...itu la jawapan yang aku boleh bagi kat daddy...hahahh nk wat cam mane arahan orang tua kite kene patuh..walaupon hati berat jerk nak menerima...hehee....itu la selalu terjadi pada diri aku ni..wah sejak dah pandai mengunakan paint ni...cantik plak aku lukis..hahaha padahal buruk macm ape seyh lukisan ni...sape xske xpela..yg penting aku buat sendiri..terima kasih kepada blog yg aku adaptasi..sangat teruja nk buat macm dia..n tutorial dia bekesan terhadap aku hehee....so arahan yang bapak aku bagi tadi adalah....suruh tido..jam dah 1.30 pagi..aku still depan lappy tapi belakon bace majalah....nnti kalo x lagi double bebelan dia tu..ehhehe....so esok pagi pas subuh aku kene drive balik segamat :(..lalu aku pon packing la barang2...


pagi2 aku dah dikejut kan...adoi..ngantuk nye...lepas mak aku kejut..aku lari p ruang tamu...sambung atas sofa kejap...alamak....terkantoi plak tgh2 aku sedap tdo balik tu ngan mak aku....dia pon mula la bebel panjang...aku xtahan aku masuk la bilik air pegi mandi terus..hehehee....so aku gerak dalam 7pagi...aku dah dapat predict da ape yg akan belaku ditgh pejalanan nanti...lagi2 highways...adoi...ngantuk la aku...dengan gula-gula xde...bapak aku memg xske la nk behenti2 ni.....mata aku pon kuyu jerk....alhamdulillah aku smpai jugak..walaupon kadang2...rasa nk tukar jekr ngan parents aku...tapi xpela...alang2 nk smpai..aku betahan jugak la..hehehe

OK...sampai jerk rumah.....ape lagi kan yang aku akan buat...on9..heheh xkan bukak buku kan memg x la...sebb cuti2 ni nk bukak buku macm ada 10kg batu atas buku tu..hahaha kene ada kawan2 jugak kot...then aku pon bukak la blog...tgk ramai kate comel pasal strategi aku nk market kan balik blog aku ni..macam yg aku citekan...aku nk lukis2 ni..sebb aku bace 1 blog tu..sangt cantik..dengan gambar2 macm ni..so kalo lukisan x cantik tu..aku baru beljar la,.ni pon buat jerk...hehehee...dah penat aku mengadap lapy..aku pon off...n off terus diri aku hehee...:)....sampai la solat jumaat


alamak...ingat dah abis dah keje sebagai driver ..tapi masih ada lagi la....penat nye...kali ni ke tangkak pulak..btol2..jalan  cuti mid sem kali ni tapi yg sedih nya....xleh study :(..sedeyh2.....xpe2....naik ni aku start stdy  eh....dah jnji ni..kene tunaikan..so tadi ada JROBIK peringkat negeri johor...so biasa la MB sume turun kan...dan sebb itu la aku ada kat situ....send my daddy la...nk wat cam mane..itu la keje dia....kite ikut jerk la sekali hehehe..

tapi xpe....kat sne aku ada member....name dia nabila n aku called dia ila jerk...dia nk belajar ngan aku...padahal aku pon xberape sngt la nk taw...but aku try jugak ajar dia..maklum la kami uitm...so belajar jauh sarawak  pon tetap sme ape yg kami belajar...so aku ajar la dia skit2....isi la jugak mase aku yg kosong ni kan...daripada duduk temenung kat situ...kitorg actually kenal since form 3 kan..tapi rasa nya ni first time jumpe hahaha.....selalu melalui ym or skype jekr...so ni baru face to face..tapi aku cool jerk la ..buat macm dah biasa jumpe...padahal malu jugak...hehee..sory if ajar tadi x abis..mase sangat mencemburui kite :)..so later kite smbg pembelajaran ini di skype hehe







3 comments:

  1. huhu..ajr bab2 berkaitan ngn korang yerk la...
    biology,,fizik n chem x leh..huhu..

    ReplyDelete